Digital stubbsittning

Första fredagen i varje månad, 12.30 - 12.55Välkommen på en digital stubbsittning!

Stubbsittning innebär att vara stilla en stund i naturen. Bara det. För att må bra. För återhämtning i vardagen. 

Att vistas utomhus i stillhet kan bidra till mängder med hälsoeffekter enligt forskning - det ökar vår kreativitet och koncentrationsförmåga samtidigt som det främjar vårt välmående och stärker både fysisk och psykisk hälsa. 

Vi vet också av modern stressforskning att vårt välbefinnande kan öka genom kontinuerlig återhämtning i vardagen. Att bjuda oss själva på må stunder av paus och avbrott där vi får variation och skapar balans i tillvaron.

Stubbsittning är ett enkelt sätt att skapa sig återhämtning med den extra boost som vi också får genom att vistas utomhus. Och att göra det på egen hand fast tillsammans med andra kan också bidra till en stunds gemenskap. 

När?
Vi träffas digitalt den första (eller ibland andra) fredagen i varje månad. 
Följande datum är inplanerade hittills, tiden är 12.30 - 12.55 för varje tillfälle. 
 • 1 december - KLART
 • 5 januari - KLART
 • 2 februari - KLART
 • 1 mars
 • 5 april 
 • 10 maj (andra fredagen i maj)
 • 14 juni (andra fredagen i juni)
Var?
Välj en plats som passar dig - gärna utomhus och någonstans där du kan få vara i fred en stund. Ta gärna med en sittplätt och sätt på ett extra lager kläder så du håller dig varm.
 
Hur?
Logga in på länken till Zoom som du får när du anmäler dig. Sätt på hörlurar och ta med en laddad mobil. Sen är det bara att hänga på vid de datum som passar dig. Vi startar varje tillfälle med en gemensam inledning och nedvärmning för att landa. Sen kommer du få en egen stund i stillhet för din stubbsittning innan vi avrundar tillsammans.

Varmt välkommen! Om du har några frågor eller funderingar så hör av dig till Annika Widmark på annika@utochinsikter.se.

Mer om stubbsittning

Om du vill lära mer om stubbsittning så rekommenderar vi att du tittar in hos Bosse Rosén på Utemaningen som ligger bakom begreppet stubbsittning. Hos Bosse hittar du mängder med bra tips och inspiration kring friskvård i naturen. Där kan du också gå kurs för att ta svart bälte i stubbsittning eller prenumerera på Veckans myrsteg för enkla må-bra-knep. 

Kan man stubbsitta på vintern?
Ja, det är klart man kan, men det finns en del saker att tänka på för att göra upplevelsen ännu bättre. 

 • Ta på ett extra lager kläder och ta gärna med en filt
 • Om du sitter ner så ta dubbla sittplättar, kanske också ett större liggunderlag
 • Välj plats så du kommer i lä och inte behöver sitta direkt i snön eller på blött underlag
 • Du kan välja att hålla dig i långsam rörelse, att gå sakta eller röra på kroppen istället för sitta stilla
 • Blir du kvar inomhus så leta gärna upp en vrå där du har utsikt eller någon annan form av naturkontakt (växter, bilder)

Låter det här intressant?

Varmt välkommen att hänga på! Skicka ett meddelande så får du en länk till Zoom som du kan använda för samtliga tillfällen. Du väljer förstås själv vilka datum som fungerar för dig. Tipsa gärna en kompis, kollega eller familjemedlem som också skulle må bra av en stunds stubbsittning. 

Namn*
E-postadress*
Meddelande
0 of 350

Genom att anmäla dig samtycker du till e-postutskick om kommande evenemang från oss.
Dina uppgifter delges aldrig någon annan och du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke via en avregistreringslänk i varje mail.