Visuella möten - digital verkstad


Flexibel kursstart

Lär dig visualisera för kreativare möten och workshops!

Utveckla din visuella förmåga på vår digitala verkstad där vi träffas på distans. Tillsammans övar vi på hur vi kan använda visualiseringar för att få kreativa möten, för att lösa problem och hitta nya idéer. Vi träffas ett antal gånger på distans och innehållet anpassas utifrån deltagarnas egna utmaningar, idéer och önskemål.

Under den digitala verkstan jobbar vi aktivt tillsammans för att våga rita och visualisera mer i vår vardag.  Upplägget bygger på ett aktivt deltagande från kursdeltagarna, där vi tillsammans tränar på att rita och öva vår visuella förmåga. Vi kommer att lära oss grunderna och prova på att tillämpa det vi lärt oss i olika praktiska situationer, ofta kopplade till verkliga utmaningar från deltagarnas vardag.

Vi träffas fyra gånger, cirka 2 timmar per gång. Vi utgår ifrån möjliga ämnen och tillsammans sätter vi ett upplägg inför varje gång som ger bäst värde för just den här gruppen. 

För vem?

Den här kursen passar alla oavsett förkunskaper, du behöver inte kunna rita eller teckna. Kursen är till för dig i alla roller som vill använda visuella tekniker för dig själv, under möten eller för kraftfulla presentationer.

Upplägg

Vi träffas fyra gånger, cirka två timmar per gång. Vid första tillfället bokar vi upp datum för efterföljande träffar. Varje träff kommer ha ett tema där vi tillsammans jobbar med praktiska uppgifter. Vi justerar upplägget utifrån den specifika gruppens behov så vi skapar mest nytta.

Mellan varje träff kommer vi ha utmaningar att jobba med som vi delar och får feedback på när vi ses. Innehållet baseras på en mängd övningar i en digital övningsbank som du också får tillgång till under och efter kursen. 

Verkstad 1: Grunderna i visuella möten
Vi övar på att bli trygga med pennan, att jobba med former, färger, symboler och text. 

Verkstad 2: Förmedla och fånga visuellt
Vi tillämpar grunderna genom att ta fram visuella beskrivningar och anteckna visuellt. 

Verkstad 3: Facilitera visuellt
Vi ser hur vi kan använda visualiseringar i möten och workshops för att facilitera processer och lösa problem tillsammans. 

Verkstad 4: Öva vidare
Vid sista tillfället väljer vi vad vi vill fortsätta öva på, vi kan lyfta in fler tekniker för att facilitera, anteckna, beskriva visuellt. 

OBS! Det här är inte en verktygskurs utan deltagarna kommer mest arbeta med analoga verktyg som papper och penna i kombination med tips på hur vi visualiserar även på digitala möten och hybridmöten. 

Kurslärare är Annika Widmark.

Praktiska detaljer

Datum

Flexibelt startdatum, vi startar upp en grupp när vi har tillräckligt med deltagare (minst 4 personer). Datum för resterande träffar bokar vi tillsammans. 

Plats

Det här är en digital kurs, vi kommer använda Zoom som vårt videoverktyg i kombination med Trello och Mural. 

Pris

6200 SEK exkl moms, då ingår fyra tillfällen om cirka 2 timmar.

Låter det här intressant?

Vi tar gärna emot en anmälan från dig så återkommer vi med mer information om upplägget och förberedelser.  Berätta gärna redan nu om det är något speciellt du ser fram emot att få utveckla och uppleva.  Använd formuläret nedan eller mejla till oss på info@utochinsikter.se 

Vill du köra något liknande med kollegorna på jobbet eller på egen hand? Hör av dig så anpassar vi kursen efter just dina önskemål.

Namn*
E-postadress*
Meddelande
0 of 350

Genom att anmäla dig samtycker du till e-postutskick om kommande evenemang från oss.
Dina uppgifter delges aldrig någon annan och du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke via en avregistreringslänk i varje mail.