Kurs Visuella mötenLär dig visualisera för kreativare möten och workshops!

Utveckla din visuella förmåga genom en kurs i Visuell kommunikation där vi tränar på enkla symboler och övar på hur vi kan använda visualiseringar för att få kreativa möten, för att lösa problem och hitta nya idéer.

För tillfället har vi inga fysiska kurser planerade pga corona-situationen. Vi erbjuder istället en digital version, läs mer om kursen på Visuella möten - digital verkstad

Hur jobbar vi?

Under kursen jobbar vi aktivt tillsammans för att våga rita och visualisera mer i vår vardag.  Kursen bygger på ett aktivt deltagande från kursdeltagarna, där vi tillsammans tränar på att rita och öva vår visuella förmåga. Vi kommer att lära oss grunderna och prova på att tillämpa det vi lärt oss i olika praktiska situationer. 

 Efter den här kursen har du:

  • Byggt en egen symbolbank med enkla bilder och symboler 
  • Övat på olika användningsområden för visualiseringar kopplat till möten och workshops
  • Provat att beskriva ett problem eller område visuellt, att anteckna visuellt och att facilitera möten visuellt

För vem?

Den här kursen passar alla oavsett förkunskaper, du behöver inte kunna rita eller teckna. Kursen är till för dig i alla roller som vill använda visuella tekniker för dig själv, under möten eller för kraftfulla presentationer.


Upplägg

Kursen är uppdelad i tre halvdagar med följande moment:

1. Lär dig rita
Vi övar på att rita former, människor och symboler. Vi bygger en symbolbank med symboler som är användbara i våra olika organisationer och miljöer. 

2. Presentera och anteckna visuellt
Utifrån ett aktuellt problem, möte, presentation eller dylikt tar vi fram en visuell beskrivning med hjälp av de symboler vi övat på. Vi provar också att dokumentera ett möte eller en presentation visuellt, vi övar alltså på hur vi snabbt kan fånga ett budskap och översätta det till bilder. 

3. Facilitera visuellt
Vi tränar på hur vi med hjälp av visuella tekniker kan facilitera, lösa problem och nå samsyn i workshops och möten. 

Vi kommer hålla till i en stor och rymlig lokal, där vi tryggt kan hålla avstånd. Varje deltagare kommer få egna pennor och material att jobba med. 

Kursen ges i samarbete med StoryGuide och KravXperts

Praktiska detaljer

Datum

Vi avvaktar Corona-situationen och återkommer med datum för fysisk kurs när det går att genomföra säkert. Tills vidare hänvisar vi till vår digitala kurs: Visuella möten - digital verkstad

Plats

Central lokal i Stockholm city, återkommer med exakt adress vid bokning.

Pris

12 300 SEK exkl moms, då ingår tre tillfällen, fika och allt material

Låter det här intressant?

Vi tar gärna emot en intresseanmälan från dig så återkommer vi med mer information om upplägget och datum när det är klart. Anmälan är inte bindande, utan hjälper oss bara att se intresset och planera vidare. Berätta gärna redan nu om det är något speciellt du ser fram emot att få utveckla och uppleva.  Använd formuläret nedan eller mejla till oss på info@utochinsikter.se 

Vill du hellre gå en digital kurs ? Läs då mer om Visuella möten - digital verkstad

Genom att anmäla dig samtycker du till e-postutskick från oss. Dina uppgifter delges aldrig någon annan och du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke via en avregistreringslänk i varje mail.