Luta ut - Påskbrasa

Skärtorsdag 1/4, från 16.00
Välkommen till vår digitala lägereld på Skärtorsdag!

Vi vill så gärna inleda påsken med något härligt så vi, Annika & Åsa, kommer att "träffas" vid en eld som vi tänder på varsitt håll och samtidigt umgås en stund över Zoom.  Vi tror att fler skulle gilla att stanna till vid en sån här påskbrasa på vägen till Blåkulla.

Det blir som en brygga från jobb till ledighet och vi tänker att samtalet runt lägerelden kan bli om lite vad som helst beroende på vilka som är med. Vi lotsar fram samtalet via egna och andras bidrag såsom berättelser, kanske om något kul aprilskämt, fritt mingel, tystnad, reflektionsfrågor eller lite hänförelse över livets sprakande stunder.

 • Eldarna tänder vi kl. 16 på Skärtorsdag den 1 april, och startar vårt Zoom-möte då.
 • Det går bra att komma och gå. Vi har inte satt någon sluttid.
 • Ved, väder och vind avgör hur länge vi håller på.
 • Kanske någon lagar mat eller värmer dryck över öppen eld, någon annan går in för att äta och återvänder till oss senare.
 • Det går givetvis bra att ta med någon - familj, häxa eller annan - som har lust att delta eller som bara vill sitta vid elden en stund nära dig.
 • Inte elda? Tänd ett stearinljus inne vid skrivbordet !?
 • Vad betyder namnet Luta ut?

  Det började med att vi hade ett “Lean Glögg” i juletid, som vår egen säsongsvariant av metodiken Lean Coffee, ett enkelt mötesformat för effektiva och engagerande möten. Vi kände direkt att det här sättet att mötas vill vi göra om. Många gånger! Med olika teman. En gemensam nämnare för alla gånger kommer att vara att åtminstone vi är utomhus. Så ett generiskt namn skulle ju kunna vara “Lean Outdoors”. Tänkte vi, och översatte minst sagt fritt till svenska: Luta ut. 

  Uttrycket “Luta ut” fick oss att dra på munnen, och det kändes inkluderande: Hinner du inte gå ut, eller orkar inte? Luta ut lite iallafall! Hellre lite än ingenting. 

  I den andan jobbar vi gärna. Arbetsglädje med låga trösklar. Konceptet var fött!

  Låter det här intressant?

  Om du vill hänga på så anmäl dig här eller mejla info@utochinsikter.se, senast på tisdagen den 30 mars så mejlar vi dig länk till Zoom-mötet.

  Genom att anmäla dig samtycker du till e-postutskick från oss. Dina uppgifter delges aldrig någon annan och du kan när som helst ta tillbaka ditt samtycke via en avregistreringslänk i varje mail.