Utvecklingsprogram för mötesledare

Vässa din förmåga som mötesledare och facilitator!

Utveckla din förmåga som mötesledare och facilitator i ett kreativt och utmanande utvecklingsprogram tillsammans med likasinnade.  

Hur jobbar vi?

Vi träffas vid tre tillfällen, på träffarna arbetar vi deltagardrivet där innehållet formas av deltagarna utifrån deras behov och önskemål och baserat på erfarenheter från vardagen. Programmet baseras på coachledda övningspass som gruppen valt att jobba med där deltagarna själva bidrar med många egna metoder, tips och berättelser.

Under övningspassen testar vi mängder med nya tekniker för att bygga upp deltagarnas egna verktygslådor som mötesledare. Det här är ett utmärkt tillfälle att få reflektera, dela och träna på olika metoder i en trygg miljö.

Upplägget inspireras av ett kartotek där vi byggt upp en kunskapsbank med ämnen som kan vara intressanta att utgå ifrån, alltifrån vikten av förberedelser, mötesledarens roll, olika typer av situationer som kan uppstå till kreativa idéer och tekniker. 

För vem?

Utvecklingsprogrammet passar dig som redan idag håller möten och workshops. Du kan grunderna i facilitering och känner nu att du vill utmana dig och lära dig mer. Du vill aktivt bidra och dela med dig av dina egna erfarenheter och tips.

Vad betyder det att jobba deltagardrivet?

Begreppet deltagardrivet betyder att vårt Utvecklingsprogram för mötesledare inte är en traditionell kurs där en lärare i förhand bestämt innehållet. Vi utgår istället utifrån den aktuella gruppens behov och när vi träffas hjälps vi åt att välja det innehåll som ger mest värde. 

Passen som vi valt ut genomför vi sen med en mix av teori, praktik och reflektion och alltid baserat på erfarenheter och idéer från gruppen. 

Upplägg

Programmet består av tre tillfällen, med ca 2 veckors mellanrum. För att få ut största möjliga värde av programmet förväntas deltagarna lägga tid på förberedelser inför våra träffar och tid för reflektion och sammanfattning efter tillfällena. Programmet ges i en mindre grupp med max 8 deltagare. Vi håller till i centrala Stockholm.

Exempel på ämnet vi övat kring vid tidigare tillfällen:

  • Spelregler utifrån ett agilt förhållningssätt
  • Jobbiga situationer & besvärliga deltagare
  • Hur ser vi till att möten skapar verkligt värde?
  • Distansmöten
  • Utomhusmöten
  • Kreativa möten som inte är workshops
  • Fatta beslut på möten
  • Redovisa och sammanfatta resultat
  • Utvärdera möten

Som deltagare får du också tillgång till ett digitalt forum där vi innan, under och efter programmet kan dela tips och idéer.

Praktiska detaljer

Datum

Vi har inget planerat startdatum för Utvecklingsprogrammet för mötesledare just nu. Om du är intresserad så hör av dig så återkommer vi med besked. 

Plats

Central lokal i Stockholm city, återkommer med exakt adress vid bokning.

Pris

22 200 SEK exkl moms

Låter det här intressant?

Vi tar gärna emot en intresseanmälan från dig så återkommer vi med mer information om upplägget och datum när det är klart. Anmälan är inte bindande, utan hjälper oss bara att se intresset och planera vidare. Berätta gärna redan nu om det är något speciellt du ser fram emot att få utveckla och uppleva.  Använd formuläret nedan eller mejla till oss på info@utochinsikter.se